miercuri, 9 ianuarie 2008

De ce nu l-am votat si nu-l voi vota niciodata pe Ratoi (episodul 1)

Duminica am fost in Piatra Neamt, in vizita la prieteni. Am avut surprize mari din perspectiva ca nu mai vazusem orasul Piatra Neamt de circa doi ani. Fusesem prevenit de prieteni si cunostintele din Piatra: "Pinalti" (primarul Gheorghe Stefan) face treaba!
Asa ca DUMINICA, pe la ora 14.00, am pornit prin oras.
1. Toate trotuarele sunt pavate cu dale. Si in centru, si pe dupa blocuri.
2. Desi ningea usor de dimineata pe trotuare nu era zapada. Ciudat. "Enigma" era ceva mai incolo: un angajat de la Primarie, cu vesta regulamentara, matura! Duminica. De ce este curat in Piatra Neamt? Si pentru ca sunt cosuri de gunoi. Multe.

3. Am umblat mult, dar n-am vazut decat 2 (doi) caini vagabonzi. Sau comunitari, cum vreti.
4. In parcul central, doua echipe a cate doi oameni, cu lopeti, curatau aleile. Duminica. Nu cate 10, dintre care 1-2 muncesc, ca la Pascani... In centru, alti doi, de la o firma de salubritate curatau zona trecerilor de pietoni si goleau cosurile de gunoi. acestea nu sunt ca la Pascani, pe sistemul tampit: varsa jos si strange cu matura sau ia cu mana (fara manusa, evident). Sunt cu sac menajer inauntru. Sau se varsa direct in containerul colector.

5. Desi iarna, desi ningea, desi este oras de munte, asfaltul pe arterele principale era "la negru". Cum reusesc ei acolo si la Pascani nu se poate? Habar n-am. Si nici nu treaba mea. E a primarului.


Nu cred ca "Pinalti" a inventat ceva la Piatra. Este vorba doar despre bun simt, respect fata de cetatean, sa vrei sa faci. "Prostii" d'astea, elementare. Maine va voi arata cum arata un Orasel al Copiilor si cum arata un oras impodobit de Sarbatori. Evident, tot la Piatra Neamt.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim (eu si locuitorii din Piatra Neamt) de aprecierile la adresa orasului. Intr-adevar, si eu sunt mandru de orasul meu (cu bune si cu rele......dar mai ales cu bune in ultimul timp).

uita-te si pe :

www.johnursulet.blogspot.com

O zi buna si spor in 2008!!

Emilian Soldan spunea...

N-ai pentru ce, este doar un adevar. Din pacate pentru noi, pascanenii, n-avem cu ce ne mandri. Poate doar cu recordul national ca avem acelasi primar dinainte de '89 :). O mana de primar adevarat face "minuni" . Adica ce trebuie, ca despre asta e vorba.
Stiu Piatra de mult, ma repet, m-am speriat in sensul bun cand am vazut ce a devenit. Si inca se mai face ! N-o spun gratuit, stiu ca sunt pascaneni care incep sa mearga la Piatra pentru a patina, a schia, etc. La vara prietenii mi-au recomandat strandul de la voi. Apropo, la Pascani nu mai este strand...